NAVNEDAG

I dag er I-kullet fem uker gamle, og vi har bestemt hvem som heter Ibux, og hvem som heter Ibiza. Ibux skal til Son, til Line og Rune, og Ibiza blir hos oss. Dette er Ibux og Ibiza, etter AD BH IPO2 Kkl Athos Di Casa Massarelli og BH AD Bella Zahne Av Rottenhaller :) 

Ibux Ibiza

PARRINGER DESEMBER 2018

1. Cheetah vil bli parret med BH AD IPO2 Quyndios Vom Suentelstein i desember 2018. Cheetah har bestått karaktertest, og er avlsgodkjent av dommer Johnny Johnsen på Mo I Rana den 15.09.2018. Parringen er i henhold til avlsstatuttene til Norsk Schæferhundklubb, og valpene vil være leveringsklare i april 2019. Cheetah og Quyndios har til sammen en meget sterk HD-indeks på hele 216, begge med HD: A. Cheetah bor i Ballangen hos Per Kristian og Tove Irene Arntzen. Kullet vil bli født og vokse opp hos eierne, men registreres i Kennel Rottenhaller med de samme avtaler og oppfølging som alle våre valpekjøpere har.

2. Etna Av Rottenhaller vil bli parret med IPO 2 V10(BSZS 2018) BH AD Rustøls Goliath i midten av desember 2018, og valpene vil være leveringsklare i april 2019. Etna har bestått brukshundkåringen, og hun ble avlsgodkjent for dommer Johnny Johnsen på Mo I Rana den 15.09.2018. Parringen er i henhold til avlsstatuttene til Norsk Schæferhundklubb. Etna og Goliath har til sammen en meget god HD-Indeks på 206. 

Cheetah & Quyndios Goliath & Etna

I-KULLET ER FØDT

Den 29. august 2018 kom to store tisper til verden. De er nå en uke gammel, og tradisjonen tro har vi tatt hodebilder av skjønnhetene. Fordi de bare er to, blir det plass til to bilder til. De har vokst enormt på ei uke, men det er ikke så rart, når de har fri tilgang til meieret. Mamma Bella Zahne er som vanlig hønemor, og med så få valper blir det god plass i kassa, noe som gjør at de ligger spredt. Hun liker ikke at valpene blir liggende for langt fra hverandre. Helst vil hun ha dem ved pattene, for pussing og stell :)  Foreldrene er AD BH IPO2 Kkl Athos Di Casa Massarelli og BH AD AKKL Bella Zahne Av Rottenhaller.

Jente nr.1 Jente nr.1

Jente nr. 2 Jente nr. 2

BH AD BELLA ZAHNE AV ROTTENHALLER ER DREKTIG MED ATHOS DI CASA MASSARELLI 

I går, 24. juli, ble det gjort en ultralyd av Bella Zahne, og det ble bekreftet at hun er drektig. Hun vil få et høstkull med IPO2 KKL BH AD Athos Di Casa Massarelli i slutten av august, og valpene vil være leveringsklare i slutten av oktober. De vil vokse opp inne i huset sammen med oss. Valperommet ligger i tilknytning til stuen vår, og når den første valpen er kommet over kassa, som regel rundt 3 ukers alderen, åpner vi døren, slik at de selv kan finne veien inn til til oss, etterhvert som de er klare for det. Før det skjer tar vi ikke i mot besøk. Valpene og mor trenger ro, så lenge valpene kun dier, og ikke får fast føde. Vi gleder oss stort til å få smålabber i stua igjen, og ser fram til nedkomsten :) 

IPO2 KKL BH AD Athos Di Casa Massarelli BH AD Bella Zahne Av Rottenhaller 

BH AD Bella Zahne Av Rottenhaller har hjulpet far å male, og har noen malingsflekker her og der :) IPO2 KKL BH AD Athos Di Casa Massarelli

BH AD Bella Zahne Av Rottenhaller Her ser vi en valp :)

BH AD BELLA ZAHNE AV ROTTENHALLER ER PARRET MED IPO2 KKL BH AD ATHOS DI CASA MASSARELLI

Den 29. juni 2018 ble det en god parring mellom Bella Zahne og Athos. Vi vil ta ultralyd når det er gått 3 uker fra parring, og oppdaterer når vi vet resultatet. Vi regner med at det blir valper. Bella Zahne har aldri gått tom, og hun har fått store kull.

Valpene vil bli født ca. 30 august, og de vil være leveringsklare ca. 25 okotober 2018. Vi leverer valpene når de er 8. uker, men det er ikke et fastlåst tidspunkt. Vi kan godt beholde valpene til de er 12 uker, om noen ønsker det, men ikke etter 12 uker, med mindre det er levering til utlandet. Valpen blir levert med helseattest fra veterinær, vaksinert, ID – merket, gitt 3 ormekurer, pluss valpepakke fra Dr. Clauder´s Best Choise. Kontrakt skrives i tråd med NKK´s regler. Ønsker du valp fra dette kullet, ta kontakt på telefon eller epost. Du finner kontaktinformasjonen under fanen Kontakt på siden vår.

Begge foreldrene er røntget, Athos med A på hoftene og 0 på albueleddene, Bella Zahne med A på hoftene og 0 på albueleddene.

 IPO2 KKL BH AD ATHOS DI CASA MASSARELLI MH-testen til Athos Di Casa Massarelli, tatt da han var 22 mnd. gammel

BH AD Bella Zahne Av Rottenhaller BH AD Bella Zahne Av Rottenhaller

 

PARRING MELLOM IPO2 KKL ATHOS DI CASA MASSARELLI OG BH AD AKKL BELLA ZAHNE AV ROTTENHALLER 

Bella Zahne har fått løpetid, og vil bli parret med Athos Di Casa Massarelli i slutten av juni 2018. Begge foreldrene er fri for hofteleddsdysplasi, og er avlest med A på hoftene. De er også frie for albueleddsdysplasi, og er avlest med 0 på albuene. Athos har gjort en MH-test i Sverige, vi legger ved bilde :) Valpene vil bli født i midten av september og være leveringsklare i midten av november 2018.

Athos og Bella Zahne   MH-testen til Athos Di Casa Massarelli, tatt da han var 22 mnd. gammel

Athos Di Casa Massarelli, stamtavle         Bella Zahne Av Rottenhaller, stamtavle

INT UCH CIB BH AD AKKL Cora Av Rottenhaller parret med SUCH KKL1LBZ BH MH IPO 3 Quattrogårdens Grizzly

Cora ble parret med Quattrogården Grizzly den 6. og 7. januar. Valpene vil bli født ca. 11. mars, og være leveringsklare rundt. 6. mai 2018. Mor og valper bor de tre første ukene på et soverom tilknyttet stuen, og fra de selv kommer over valpekassen åpner vi døren, slik at de resten av valpetiden er i stua sammen med oss. Ved femukersalderen starter vi med biltilvenningen, og da drar vi ofte på tur ut i naturen, eller tar hele kullet med oss på trening, slik at de får hilst på mennesker og dyr i andre omgivelser enn hjemme. 

Ønsker du valp fra dette kullet, send oss en melding direkte fra hjemmesiden, eller på Facebooksiden.  Du kan også ringe på telefon 91612540 eller 95728300 for en hyggelig hundeprat :) (Større bilder: Klikk på bildene)

INT UCH C.I.B BHAD AKKL Cora Av RottenhallerSUCH KKL1LBZ BH MH IPO 3 Quattrogårdens Grizzly

PARRING JANUAR 2018

BH AD INT UCH C.I.B CORA AV ROTTENHALLER OG SE UCH IPO3 KKL1 BH MH QUATTROGÅRDENS GRIZZLY

Grizzly og Cora vil bli parret i begynnelsen av januar 2018. De har til sammen en meget god HD-index på 216, han 110,44 og Cora 105,66. Alle avkom etter Grizzly er røntget med godkjente hofter og albuer i Norge. Grizzly er utdannet i Sverige, og er IPO3, Cora har bestått Brukshundkåring, med 8 poeng på sporet, og er internasjonal utstillingschampion. Cora har også gode resultater i lydighetskonkuranser, med seire i både LP1 og LP2, og har resultater som gir opprykk til LP3. Kullet vil være leveringsklart i slutten av april 2018. Vi har ett kull i året, og valpene vokser opp i stua sammen med oss. Vi avler i tråd med Norsk Schæferhundklubbs avlsstatutter, og begge foreldredyrene er avlsgodkjent innenfor de gjeldende kriteriene for klubben. Vil du lese litt mer om Cora, trykk på lenkene: Cora og Stamtavle. Alt om SUCH, SCHH II, KKL1(livstid), BH, MH, IPO 3 Quattrogårdens Grizzly kan du lese i lenken (i menyen, velg hannhund): Grizzly

PARRING DESEMBER/JANUAR

TUR TIL ØST-FINNMARK

Fredag den 22.september kjørte vi østover til Bjørnevatn. Ett av målene var å konkurrere lydighet, et annet var besøksrunde for å hilse på nye og gamle valpekjøpere og hundene. Første stopp var hos A-Grimm, som ble 6 år den 27. september. Dessverre ble det ingen bilder, selv om vi var der hele lørdagen, for vi skravlet, drakk kaffe, spiste pizza og plutselig var timene gått, og vi fikk det travelt til neste avtale. Slik er det ofte i godt selskap. Vi dro rett derfra, og på middag med Kirkenes og Omegn Hundeklubb, hvor vi avsluttet den fine lørdagen med god mat og god stemning. Søndag ettermiddag, etter endt lydighetsstevne, vendte vi snuten mot Vadsø. Der bor Emir Uno, Hachi og Hector Varg, og vi gledet oss til å hilse på, og se hvordan de hadde utviklet seg. Mamma Bella Zahne er fremdeles like lykkelig hver gang hun får hilse på valpene sine, og vi ble så fasinert over møtet mellom dem, at vi glemte å ta bilder av den seansen :) Tusen takk for gjestfriheten, trivelige timer, kaffe og kaker Irene, Rolf, Mona, Amalie og Jan Steve :) (Trykk på bildene, og bla, da får du tekst til hvert bilde)

Hatchi Av Rottenhaller, 5 mnd Hector Varg Av Rottenhaller, 5 mnd

Hachi og Hector Varg i farta Hector Varg og Hachi

Emir Uno Av Rottenhaller Storebror Emir Uno og lillebror Hector Varg

Emir Uno og mamma Bella Zahne Søsknene Emir Uno og Etna

Gapekonkurranse, Hector Varg og Hachi Hachi og Varg

 

NAVNEDAG OG REGISTRERING

I dag er H-kullet 5 uker, og tradisjonen tro, så registrerer vi kullet i NKK på femukersdagen. Alle valpene har fått flotte navn og eiere :) Valpene har vokst mye den siste uken, og de er blitt noen slukhalser. Det er et jevnt kull, hvor alle er sosiale. De tar kontakt med oss og besøkende, og det beste de vet er å bli løftet opp. De har fått utvidet lekeområdet, så nå kan de gå fra stua, ut på verandaen, og ned i hundegården, vi har laget en gangbro ned, slik vi har gjort med alle kullene. Den første valpen har allerede vært nede i hundegården og gjort fra seg. I morgen får de sin første biltur, da skal de være med oss på trening. Vi er glad vi kan kose oss i tre uker til med disse godingene :) 

Herkules Buck Av Rottenhaller

Herkules Buck Av Rottenhaller

Hachi Av Rottenhaller

Hachi Av Rottenhaller

Hailey Av Rottenhaller

Hailey Av Rottenhaller

Hades Av Rottenhaller

Hades Av Rottenhaller

Hector Varg Av Rottenhaller

Hector Varg Av Rottenhaller

Hiker Av Rottenhaller

Hiker Av Rottenhaller

Hazel Av Rottenhaller

Hazel Av Rottenhaller

Hera Lillevenn Bjørk Av Rottenhaller

Hera Lillevenn Bjørk Av Rottenhaller

Hero Av Rottenhaller

Hero Av Rottenhaller

 

H-KULLET ER FJORTEN DAGER

Bella Zahne og Baggio er blitt foreldre til ni flotte valper, 6 hanner og 3 tisper. De er blitt hele fjorten dager gamle, og har åpnet øynene. I dag var det tid for kloklipp og ormekur. Mamma Bella Zahne er utrulig flink, holder rent i kassa, og vekker de valpene som ikke spiste da hun sist ga dem å die. Dette gjør at alle valpene er jevne i vekt, gode og runde :) To hanner er fremdeles ledige, på grunn av avbestillinger. (Trykk på bildene for å få de større).

Tispe, normalpelset

Tispe, korthåret 

                           Gutt, normalpelset                             

Gutt, normalpelset

Gutt, normalpelset

Gutt, Normalpelset

Tispe, normalpelset

Tispe, normalpelset

Gutt, langhåret

Gutt, langhåret

Gutt, normalpelset

Gutt , normalpelset

Gutt, normalpelset

Gutt, normalpelset

Tispe, langhåret

Tispe, langhåret

Gutt, langhåret

Gutt, langhåret

BELLA ZAHNE AV ROTTENHALLER BLE PARRET MED BAGGIO VON JUVENISTY DEN 10. FEBRUAR 2017 

Den 10. februar 2017 ble BH AD Bella Zahne Av Rottenhaller parret med VA SEUCH IPO# Kl1 Baggio Von Juvenisty. Begge foreldrene har A på hofteledd og 0 på albueledd. Baggio har gjort en meget god MH-test i Sverige, og han ble kåret til beste  hund under mot og kamp på Svensk Vinner 2015, og han fikk da sin VA-tittel. Bella Zahne er ei trygg og trivelig tispe, som har bestått ferdselsprøven og utholdenhetsprøven. Hun er avlsgodkjent i Mo i Rana, for dommer Johnny Johnsen med meget god avlskritikk. Vårt H-kull blir født rundt 11. april, og vil være leveringsklare første uka i juni 2017.

AVLSGODKJENNINGEN

Generelt: Mankehøyde, 59 cm. Over middels stor, middels kraftig, velskåret hode, fast rygg. Noe kort, vel anlagt kryss, rett front, meget gode brystforhold. Noe kort, noe steil overarm. Går korrekt sett bakfra, ikke helt fast, sett forfra. Lange, jordvinnende bevegelser.

Farger/Tegninger: Mørk maske og mørke klør. Sort med gulbrune tegninger, mellomfargede øyne.

Spesielle fordeler/mangler: Tørr og stram, harmoniske bygningsforhold. 

Råd for anvendelse i avl: Kan blodsmessig brukes fritt i avl

VA SEUCH IPO3 Kkl1 BAGGIO VON JUVENISTY BH AD Bella Zahne Av Rottenhaller

 

VÅRT G-KULL KOM TIL VERDEN DEN 31.JANUAR 2017

Den 31. januar fikk Cora en stor og mørk hannvalp. Han veide 700 gram, og var heldigvis så stor og sterk at han alene greide å få i gang ordentlig melkeproduksjon. Valpen er døpt Giro Varg, og pappaen er Baggio Von Juvenisty. Giro Varg og er oppkalt etter sin morfar, Giro Av Røstadgården. Han utvikler seg fint, og har vært med oss på trening, for å venne seg til bilkjøring. Ellers er han som andre valper, leker, spiser og sover. Heldigvis er mamma Cora flink til å leke med han, så han lærer både kroppsspråk, bryting og bitehemninger :)

 

 

 

 

VI ØNSKER ALLE ET RIKTIG GODT NYTT ÅR

Vi ønsker alle våre valpekjøpere, samarbeidspartnere, Dr. Clauder`s - Best Choise, treningskamerater, og alle dere andre som er innom sidene våre et riktig Godt Nytt År, og takker for det gamle :) Måtte det nye året bringe mange gode hundeopplevelser, være seg i form av friluftsliv, treninger, utstillinger, eller sosialt samvær med andre hundevenner!

-Hvis vi oppsummerer året som gikk, så har vi hatt et godt år. Det startet med at Bella Zahne ble parret med Baggio Von Juvenisty, og de fikk ti flotte valper. (Klikk på bildene for store bilder, og bla deg gjennom bildebloggen)

Bella Zahne og med F-kullet F-gjengen <3 

 Deretter kjørte vi til Rovaniemi, hvor Boohner fikk Cert og ResCACIB, og Cora vant schæferklassene og ble BIR og BIG4.

NUCH FIUCH BH AD AKKL Boohner Av Rottenhaller BH AD AKKL Cora Av Rottenhaller 

Neste utstilling var på Stavsøra, hvor vi deltok på Landsdelsmesterskap i regi av Schæferhundklubben avd. Nordenfjeldske, hvor Etna, Boohner og Cora deltok med gode resultater. Etna: For dommer John G. Torsvik: SG3, og for dommer Ulla Hansen  EXC, 1JKK, CK, 4BTK. Cora for dommer John G. Torsvik SG4, og for dommer Ulla Hansen, EXC, 3AKK, CK. For Torsvik fikk Boohner SG 2, og for Ulla Hansen ble han EXC, 1AKK, CK, 2BHK, RESCERT.  Mens vi var i Trøndelag stakk vi innom å hilste på gromgutten Ferguson Rambo og hans familie. Der ble vi invitert på trøndersodd, nydelig mat og hyggelig selskap!

Boohner på pallen under landsdelsstevnet avd. Nordenfjeldske Etna på pallen på landsdelstevnet avd. Nordenfjeldske

I Gällevarre, helga etterpå vant Etna utstillingen og ble Best i Rasen (BIR), og etter Gällevarre var det årets storutstilling for vår del. Vi reiste på Svensk Mesterskap for schæferhund. Etna gjorde det godt, ble ropt opp som nummer 5 av i alt 33 frammøtte i hennes klasse. Hun endte på 9. plass, og fikk premiering, noe vi var veldig glade for. Vi hadde leid en kårstue sammen med Laurie, Kitty og Eirik som var kommet fra England for anledningen. Kårstua lå mellom Vätteren og Vänen, 7 mil fra SSM, på en nydelig gård, med kirsebærtrær, hvor vi spiste bær rett fra treet. Om ettermiddagene var vi ute å spiste sammen med Tove, Per Kristian, Laurie, Kitty og Hilde, gode minner. 

Kitty og Eirik Eirik Av Rottenhaller

Etna Av Rottenhaller på SSM SSM

I august kjørte vi til Tromsø, hvor vi koset oss sammen med valpekjøpere som ønsket å stille ut hundene sine. Dommer for utstillingen var John G. Torsvik. Erox ble SG1 første dagen, og klassevinner med CK dag 2, Etna ble SG+1 første dagen, og fikk Exc, 2JKK, CK, 4BTK  dag 2. Force Rago og Faxe ble stilt i valpeklassen. Force Rago vant 4-6 mnd. hann og ble BIR, og Faxe ble nr. 2 etter broren. Dagen etter ble resultatet det sammen, bortsett fra at ble Force Rago BIM. Vi benyttet sjansen til å dra på besøk til valpekjøperne etter at utstillinga var over, og ble tatt godt i mot med kaffe og kaffegodt hos alle :) Vi fikk hilst på Dixie, Dina Nemi og Freanzy, og det var koselig å se alle igjen!

Silje og Erox Force Rago BIR

Faxe nr.2 4-6 mnd. hann Freanzy Av Rottenhaller deltok ikke på utstillingen, men vi fikk et flott bilde av den herlig tøtta med det gode humøret :)

Innimellom alle reisene trente vi både spor og lydighet, og det resulterte i at både Cora og Boohner besto brukshundkåringen for dommerne Arild Jupvik og Vidar Bratlie i Salten Brukshundklubb, Cora med 178,25 poeng og Boohner med 179 poeng.

Boohner og Cora med Henning og dommerne etter brukshundkåringen

Helga etter brukshundkåringen var det tid for Boohner, Bella Zahne og Cora å debutere i lydighetsringen. Bella Zahne fikk løpetid, og kunne ikke delta, men Boohner og Cora gjorde jobben for Kennel Rottenhaller. Boohner gikk godt begge dagene, fikk 1.plass og 1.premie med poengsum 184,5 dag en. Dag to han ble nr. 4 med 1.premie. Dag en fikk Cora 4.plass med 1.premie. Dag to fikk hun 2.plass med 1.premie og poengsummen 174. Dommer Per Eigil Gylland dømte begge dagene.

Boohner og Henning Cora og Henning 

Kari-Ann meldte Felix på utstilling i Alta, som ble arrangert av Norsk Schæferhundklubb, avd. Finnmark. Felix ble stilt for dommer Kjell Pollestad, i klasse 4-6 mnd, hann langhår, og ble beste valp (BIR).

Felix Av Rottenhaller Feix venter på å komme inn i ringen :) 

Vi avsluttet sesongen i Harstad sammen med valpekjøpere og venner, og hadde en trivelig dag i hallen :) Vi stilte Boohner, Cora og Faxe for dommer Johnny Johnsen. Boohner ble Norsk og Finsk Utstillingschampion, og fikk Exc1, 1BKK, CK, 1BHK, CERT, CACIB, BIM. Etna ble 1UKK, CK, 1BTK, CERT, CACIB, slo onkel Boohner, og ble best i rase, BIR. Faxe hadde en kjempedag i ringen, og ble beste schæfervalp (BIR) for dagen, og gikk videre til gruppebedømmelse, som han vant, og ble BIG.

BIG Faxe, Etna og Boohner, Harstad 

Den siste reisen vår i år, gikk til Umeå 26. november, hvor Cora ble parret med Baggio Von Juvenisty. Og vi venter spent på å hilse på smålabbene, som forventes født i slutten av januar 2017.

Baggio Von Juvenisty Coramora

Når vi ikke har vært ute å reist, har det vært god tid til trening og opplevelsesturer i fjellet. Den siste måneden har vi vært så heldige at vi har kunnet gå på ski.  Det eneste vi har savnet i året som gikk, er en tur til Altaelva for å fiske laks, men vi var ikke så heldige at vi fikk døgn i 2016. Vi krysser fingrene for at vi har mere flaks i 2017, og i alle fall får ett døgn!

Etna på fjelltur Etna og Cora titter utfor stupet

Bella Zahne og Boohner inne på Vardfjell, 700 m.o.h Coramora

 Skiturer i desember 2016 Av og til har vi måttet ta fram hodelykta, fordi mørket kom for raskt

BH AD AKKL CORA AV ROTTENHALLER ER PARRET MED VA SEUCH IPO3 Kkl1 BAGGIO VON JUVENISTY

I dag, 26.11.2016, ble BH AD AKKL Cora Av Rottenhaller parret med VA SEUCH IPO3 Kkl1 Baggio Von Juvenisty. Cora og Baggio er begge godkjent for avl gjennom Norsk Schæferhundklubbs avlsstatutter. Baggio er Svensk Utstillingschampion, og han ble kåret til stevnes beste hund under Mot & Kamp på Svensk Vinner i 2015, hvor vi var ringsides, og fikk se begivenheten. Han viser god arbeidslyst, og er en trygg og velbalansert hannhund, noe han avler videre til sine avkom. Han har en meget god MH-test å vise til, hvor lek, nysgjerrighet og jakt er framtredende. Disse egenskapene er gode å ha hvis en ønsker å bruke hunden til bruks eller konkurranserettede aktiviteter. Vil dere se mer om Baggio, kan dere gå inn her, og se på bilder og videoer av han: Quattrogården

Cora er ei artig tispe, både rolig og temperamentfull, avhengig av settingen. Hun elsker å jobbe, og det kan av og til bli noen kenguruhopp i full fart, både når hun går spor, når hun utfører framadsending til ruta, og når hun henter apporten under lydighetstreningen. Hun har 3 CERT 2 CACIB og hun er blitt BIR (Best i rasen) fire ganger. Hun har 2 førstepremier i LP1, og er klar til start i klasse 2 neste år. Cora stilte til Brukshundkåring i Salten Brukshundklubb den 3. september i år, og besto med poengsummen 178,25 poeng, med 8 poeng på sporet :)

Vi har ett kull i året, og vi gleder oss veldig til å få smålabber løpende rundt i stua igjen. Dette er Cora sitt første kull, i en alder av 3 år. Nå kommer vi til å vente i spenning på å se de de første tegnene på liv i magen hennes, om tre uker vet vi litt mere om det. Valpene vil bli født i rundt 26. januar 2017, og være leveringsklare i slutten av uke 12 :)

 VA SEUCH IPO3 Kkl1 BAGGIO VON JUVENISTY

  VA SEUCH IPO3 Kkl1 Baggio Von Juvenisty   VA SEUCH IPO3 Kkl1 Baggio Von Juvenisty   VA SEUCH IPO3 Kkl1 Baggio Von Juvenisty

STAMTAVLE

MH-TESTEN TIL  VA SEUCH IPO3 Kkl1 BAGGIO VON JUVENISTY (Trykk på bildene for å lese)

MH-TEST  VA SEUCH IPO3 Kkl1 Baggio Von Juvenisty  VA SEUCH IPO3 Kkl1 Baggio Von Juvenisty  MH-TEST  VA SEUCH IPO3 Kkl1 Baggio Von Juvenisty  VA SEUCH IPO3 Kkl1 Baggio Von Juvenisty   VA SEUCH IPO3 Kkl1 Baggio Von Juvenisty

 

BH AD AKKL CORA AV ROTTENHALLER

BH AD AKKL Cora Av Rottenhaller BH AD AKKL Cora Av Rottenhaller BH AD AKKL Cora Av Rottenhaller

BH AD AKKL Cora Av Rottenhaller BH AD AKKL Cora Av Rottenhaller BH AD AKKL Cora Av Rottenhaller og Nuch Fuch BH AD AKKL Boohner Av Rottenhaller, begge bestått brukshundkåring i Salten Brukshundklubb

STAMTAVLE

BH AD Cora Av Rottenhaller og Nuch Fuch BH AD Boohner Av Rottenhaller, begge bestått brukshundkåring i Salten Brukshundklubb

FELIX, FIXA, FORCE RAGO, FALCO, FENRIS GARM, FILUNA,FERGUSON RAMBO,

FERDINAN HUGO, FAXE OG FREANZY ER FLYTTET HJEMMEFRA

Da er alle ti flyttet hjemmefra, og det ble litt stusselig både for oss og ho mor Bella Zahne da siste valpen dro. De er spredt over det ganske land, fra Moss i sør, til Lakselv i nord. Alle har slått seg til ro i sine nye hjem, og tilbakemeldingene er at alle er trygge og gode i sitt nye miljø. Nå er de blitt ti uker, og fram til de kommer i tannfellingen vil de nok kvesse tenner både på fingrer og annet som er tilgjengelig. Da er det greit å ha noe å bytte med, ei fille, en elgknoke, eller en kong. Det står bare på en kort periode i en hunds liv, og plutselig er det over! Vi ønsker alle lykke til i sitt nye miljø, og hos sine familier :-) 

VALPENE FRA F-KULLET HAR FÅTT NAVN OG EIER

I dag har valpene fått navn og eiere, i tillegg er de nå registrert i NKK. Tradisjonen tro har vi tatt hodebilde i femte uke av alle sammen, som vi publiserer her med navnene sine :-) Valpene er etter VA IPO3 Kkl1 Baggio Von Juvenisty og BH AD Bella Zahne Av Rottenhaller.

Ferguson Rambo Av Rottenhaller

Ferguson Rambo Av Rottenhaller 

Faxe Av Rottenhaller 

Faxe Av Rottenhaller

Freanzy Av Rottenhaller

Freanzy Av Rottenhaller

Fenris Garm Av Rottenhaller

Fenris Garm Av Rottenhaller

Force Rago Av Rottenhaller

Force Rago Av Rottenhaller

Felix Av Rottenhaller

Felix Av Rottenhaller

Filuna Av Rottenhaller

Filuna Av Rottenhaller

Fixa Av Rottenhaller

Fixa Av Rottenhaller

Falco Av Rottenhaller

 Falco Av Rottenhaller

Ferdinan Hugo Av Rottenhaller

Ferdinan Hugo Av Rottenhaller

 

 

F-KULLETS FØRSTE KJØTTMÅLTID

I morgen fyller F-gjengen tre uker, og skal starte med tilleggsforing. Vi begynte tilvenningen i dag. Alle fikk to kuler usaltet kjøttdeig hver, og vi måtte selvsagt fotografere begiventheten. De ble helt skjelvne da de fikk smaken på den første kula, den andre kula forsvant i et jafs :) I kveld får de igjen to kuler hver, og da er de i gang med fast føde! Klikk på bildet for å få tekst.

Gutt, blå høyre foran

Gutt, blå venstre foran

Gutt, blå nakke, langhåret

Gutt, beige ventre bak

Tispe, Rosa venstre bak

Gutt, beige høyre foran

Gutt, blå høyre bak

Tispe, rosa høyre bak, langhåret

Tispe, rosa høyre foran, langhåret

Gutt, blå venstre bak 

Langhår 

Korthår gutt

Flokken 10.april

F-KULLET ER BLITT FJORTEN DAGER

I formiddag har smålabbene feiret at de er fjorten dager gamle. De har fått sin første ormekur, vasket og byttet alt i valpekassen, og så er de blitt merket. Noen har fått blåe merker, andre beige, og tispene har selvsagt fått et lite, rosa merke. Etter at de voksne firbeinte har vært på lydighetstrening i kveld, skal valpene få sin første kloklipp også. De vokser og trives, og mamma Bella Zahne er omsorgsfull og har godt med melk til de små. Det tolvte døgnet var øynene åpnet seg helt på alle, og de festet blikket på oss for første gang, og om ei uke er tiden inne for valpene å få feste blikket på nye bekjentskaper, noe vi ser fram til. Det er alltid koselig med besøk :-) Klikk på bildene, da blir de større.

1. Hann, blå høyre bak 2. Hann, blå venstre bak 3. Tispe, rosa høyre bak 4. Hann, blå høyre foran 5. Tispe, rosa venstre bak 6. Hann, blå venstre foran 7. Hann, blå nakke 8. Tispe, rosa høyre foran 9. Hann, beige høyre foran 10. Hann, beige venstre bak.

1. Gutt, merket Blå høyre bak 2. Gutt, merket Blå venstre bak

 3. Tispe, merket Rosa høyre bak 4. Gutt, merket Blå høyre foran

5. Tispe, merket Rosa venstre bak 6. Gutt, merket Blå venstre foran

7. Gutt, merket Blå nakke 8. Tispe, merket Rosa høyre foran

9. Gutt, merket beige høyre foran 10. Gutt, merket beige venstre bak

F-KULLET SÅ DAGENS LYS 21.03.2016

F-Kullet så dagens lys 21. mars 2016. De er etter VA IPO3 Kkl1 Baggio Von Juvenisty og BH AD Bella Zahne Av Rottenhaller. Baggio ble kåret til beste hund under Mot og Kamp på Svensk Vinnerutstilling. 

Akkurat som sist, fikk hun ti sprellevende valper, som hun selv tok i mot, og klippet navlestrengene på. Hun rengjorde mellom slagene, og gjorde en kjempejobb. Matmor var selskapsdame, og overvar hele nedkomsten. Det ble syv hanner og tre tisper. Det blir spennende å følge med i utviklingen videre. Vi er heldige som kan ta del i prosessen fra parring til smålabbene er blitt voksne :-) Vi ønsker alle to og firbeinte ei riktig God Påske!

Bildet er tatt en time etter at siste valp ble født :-) Stellet er i gang :-)