A-GRIMM HAR VÆRT PÅ JULEHANDEL

Det lukter sterkt griseører her et sted, men hvor??? A-Grimm gleder seg til juaften :-)

Grimm har vært på julehandel

 

AKIRA REISTE HJEM I DAG 19.12.2011

Godjenta reiste hjem til Eva og Lars i dag. Hun møtte sine nye famielemedlemmer i døra og hilste dem velkommen med logring og slikk. Etter kaffe og kaker var det på tide å sette kursen mot Øksfjord, og kveldsferga til Hasvik. Akira vil få mange fine opplevelser i den flotte naturen på Sørøya, med hytteturer og båtliv. Heldigvis glemte Lars forkoppen, så da har vi et ærend dit i morgen :-) Eva og Lars har laget en flott blogg til Akira: http://akira.harthun.no   Den kan anbefales!

Lars og Akira 19.12.2012

 

 

AKIRA, AXO OG ASHA 07.12.2011

 Akira av Rottenhaller 07.12.2011  Axo av Rottenhaller 07.12.2011  Asha av Rottenhaller 07.12.2011

      Akira                                            Axo                                              Asha

 

A-GJENGEN PÅ SØNDAGSTUR 04.12.2011

Valpene slappet så godt av etter gårsdagens tur, at vi valgte å gjenta suksessen i dag. De sov helt til klokka åtte i morges uten tissetur i natt :-) Vel hjemme igjen fortsatte de å gnage på elgknokene de har fått hos Kariann, Axo sin mamma. De sier:Tusen takk!

 

MILJØTRENING PÅ BARILLA 26.11.2011

Dagen har vært full av opplevelser. Vi avtalte å møte Axo`s eiere på Barilla for å spise vafler og drikke kaffe. Underforstått miljøtrening for valpene, med tur i gågata først. På turen i gågata møtte valpene barn i alle aldre, barnevogner, eldre, yngre, andre hunder og julenisser for første gang. Julenissene hadde bare mandariner å by på, men det gjorde ikke noe, koselig lell :o) På Barilla dukket ekornet Fredrik opp. Han var stor, men for valpene ble det bare piece of cake, de hadde jo hilst på Kaptein Sabeltann forrige helg, så Fredrik var jo bare et stort søtt ekorn, ikke noe å være redd for! Vel hjemme igjen lot vi valpene hvile i bilen mens vi gikk en bytur med de voksne. Byturen tok en dreining opp i lysløypa slik at Qeya og Bitte fikk springe fritt mesteparten av turen. Det satte de pris på. Heldige oss som bor slik at naturen går helt ned til byen! Da vi kom hjem var mamma Qeya sugen på valpelukt og kontakt med babisene sine. Hun la seg ned og lekte med dem. Axo og Akira, de luringene utnyttet situasjonen og sugde seg fast. Denne gangen prøvde ikke Bitte seg, den barnslige hunden. To ganger har hun prøvd å få suge sammen med de andre valpene, men uten hell, og hun er veldig nærsynt, har ofte snuten få centimeter fra pattene. Men mor Qeya syns ho er i største laget til å få suge.

     Asha og Axo på utekafê Axo møter ekornet Fredrik Akira og Asha overfaller ekornet Fredrik, Axo og matmor Kariann i bakgrunnen

 

A-GRIMM HAR REIST HJEM TIL LIV TRUDE OG JAN

A-Grimm har som førstemann forlatt redet og flyttet til sitt nye hjem hos Liv Trude og Jan i Kirkenes. Der venter en stor hage og boltre seg i sammen med ni år gamle Smilla, en pensjonert blindehund av rasen labrador, heldige Grimm. Etter hvert kan han se frem mot fine turer på Jarfjordfjellet hvor familien har hytte. Vi  må bare innrømme at vi allererde savner godklumpen <3

 Liv Trude og A-Grimm A-Grimm tester reisebagen

A-GJENGEN I BARNEBURSDAG 19.11.2011

Vi gratulerer Mia med fireårsdagen i dag, og takker samtidig for at A-kullet ble invitert med på feiringen! Før selskapet måtte noe energi ut av valpekroppene, så vi startet dagen i Forbygninga ved Altaelva. Her fikk villbassene sprunget av seg mesteparten av uroen. Heldigvis fungerte det som tenkt, festdeltagerne ble ikke utsatt for hverken jaktlek eller biting. Og ungene var flinke med valpene, og i alle bursdager er det jo godiser, og det ble det mye av:-) Alle ville gi godbiter. Heldigvis ble det ikke mageknipe etter bursdagsfeiringen :-)     

   A-Grimm i sentrum Gjensidig begeistring! Tobias med Asha og Axo Axo møter Kaptein Sabeltann Den yngste i selkapt fikk også hilse på valpene

 

VALPENE 7 UKER 15.11.2011

I dag var dagen for chipping og vaksine kommet, og gjengen startet ut døra kvart på åtte i morges. I tretida dro mor hjem for å se hvordan det sto til, og  hun regnet med en litt slapp gjeng. Men der fikk hun seg en overraskelse. Det virket mer som de hadde blitt skutt av en duracell, og blitt innsprøytet med energiserum. Valpene var spinnville, De ville ikke inn, og herjet ute i snøen i en halv time. Etter at de kom inn forsatte levenet. De løp, de jaktet, det pep i leker, og det ble ikke stilt før far kom hjem halv fem. De skal enda herje en god stund til sammen med mor og Bitte. A-Grimm reiser til Kirkenes mandag, og resten blir her fram til jul, og nyttår før de flytter. Men Akira og Axo er allerede godt i gang med blikjenttreff med sine nye eiere, som dere kan se av videoen under, 

 

 

A - KULLET ER SEKS UKER I DAG

I dag feriret Axo, A-Grimm, Akira og Asha dagen på tur med mammaen sin og tante Bitte. Turen gikk til Pathakorva, en fiskeplass i Altaelva, som Qeya og Bitte kjenner godt til fra fiskedøgnene vi har hatt der de siste årene. Valpene syntes det var spennende å følge med de voksne på tokt. En fin dag for to og firbeinte!   

   

 

VI PRESENTENTERER

  Axo av Rottenhaller        Akira av Rottenhaller     A-Grimm av Rottenhaller     Asha av Rottenhaller

 Axo av Rottenhaller Akira av Rottenhaller A-Grimm av Rottenhaller Asha av Rottenhaller

Valpene er blitt fem uker, og er i full gang med pottettrening. Neste steg er å bli vant til bilkjøring og utforsking av nye områder i Alta. Axo, Akira og A-Grimm har vært heldige og funnet nye gode hjem, mens Asha blir boende sammen med mamma Qeya og tanta Bitte. Axo får vi se mest til, i og med at han blir boende i Alta, mens Akira får trekke inn frisk havluft på Hasvik. A-Grimm er den som skal flytte lengst, han reiser til Kirkenes, og kan se frem mot mange fine turer til hytta på Jarfjordfjellet. Heldigvis er det en stund til valpene forlater redet, så vi kan kose oss med dem noen uker til.

  

DEN FØRSTE VALPEN KOM OVER VALPEKASSA

Sent i går kveld da vi var på tur i seng kravlet den første valpen over kanten på valpekassa. Dermed måtte vi skru bort fronten på kassa og sikre rommet. De er fulle av utforskertrang og oppholder seg mere og mere sammen med oss i stua. Valpene er heldige og har variert omgangskrets i alle aldre. I dag var Mia og Kenneth på besøk, i tillegg er Kristoffer kommet ensærend hjem for å kose med dem. 

 

 

 

VALPENE FIRE UKER 25.10.2011

Valpene fylte fire uker i dag. De feiret jubileet med ormekur nummer to og en kloklipp. De har nå begynt å utforske større deler av huset. Valperommet er ferdig utforsket og nå står stua for tur. I et mildt og fint høstvær er det snart på tide å se verden på utsiden av huset :-)

 

 

FROKOST I VALPEKASSA 22.10.2011

Nå er det blitt litt mere fart over valpene. De er blitt glupske i matfatet, og har begynt å leke med hverandre. Fotografen var litt på etterskudd som vanlig, og har forbedringsptensiale :-)

     

 

 

 

A-KULLET ER TRE UKER GAMLE I DAG

I dag ble valpene tre uker gamle, og valperommet ble åpnet for besøk. Kariann og Aud kom innom for å hilse på de søte små. Valpene hadde akkurat sovnet da de kom, så det var lite futt i kassa. Heldigvis våknet de etter en stund. Fra nå av blir det mange nye mennesker og opplevelser valpene skal stifte bekjentskap med. Vi går en spennende tid i møte. I dag fikk de valpefor for første gang, og de spiste godt alle sammen. På videoen er de mette og gode etter et solid måltid. 

 

 

SISTE DAG AV KURSET I KONKURANSELYDIGHET 16.10.2011

Vi har hatt ei fantastisk kurshelg med positive deltakere. Gjennom hele kurset var humøret til både deltakere og instruktør Per Eigil Gylland på topp. Dette la grunnlaget til et godt samspill mellom førerne og deres hunder. Det skal være moro å trene hund var filosofien gjennom hele kurset, og hunden skal trives og ha det skøy!  Vi har fått nye ideer og nyttig veiledning til videre trening fremover mot neste sesong.

 

 

A-KULLET TO UKER GAMLE 11.10.2011

Det er en opplevelse å se valpene utvikle seg fra dag til dag, mye skjer på en uke. Alle valpene ser verden med nye øyne, og følger med når vi kommer inn til dem. De er også begynt å spasere rundt på ustøe bein. I dag har de fått sin første ormekur, og sin andre kloklipp. Klørne er som synåler der de ligger å tramper melka i gang, så det setter nok mor pris på. Storesøster Bitte er veldig spent på hva som rører seg bak døra til valperommet. Hun må nok vente en uke til før hun får hilse på de små, hvis Qeya godkjenner det.

 

 

A-KULLET EN UKE GAMMEL  

Valpene er blitt en uke, og de har hatt en fin vekstkurve siden de ble født. I dag har de hatt sin første kloklipp, noe som forløp uten store protester. To av valpene har som smått begynt å åpne øynene, men det vil ta noen dager før de greier å se omgivelsene. De spiser, sover, lager koselyder og grynter. Foreløpig er det lite arbeid, mor tar seg av barnestellet, men vi er en god del inne på valperommet slik at valpene blir vant til lukten av oss. Vi sitter og beundrer dem i lange drag. I våre øyne er de det vakreste i verden.  

 A** av Rottenhaller Gutt 1 A** av Rottenhaller Gutt 2 A** av Rottenhaller Tispe 1 A** av Rottenhaller Tispe 2 

 A** av Rottenhaller Tispe 1 A** av Rottenhaller Tispe 2 A** av Rottenhaller Gutt 2 A** Gutt 1 

  

SUPERMAMMA QEYA MED VALPENE

 

FLINKE QEYA FIKK FIRE VALPER 27.09.2011

Det ble en lang natt for oss i Kennel Rottenhaller. Qeya bestemte seg selvsagt for at natten er det best egnede tidspunkt for valping.  Hun ga klare tegn på at noe var på gamg i går, men mor var ikke hjemme,.Hun var på Bingis med klassen sin, en nedlagt fjellstue som ligger på den gamle postveien til Kautokeino. Qeya er en skikkelig mammadalt og ville vente til mor kom hjem. Da Gry var vel i hus slappet hun av og startet forberedelsene til fødselen. Hun redet både i valpekassen og ute i hundehuset. Gry var trøtt etter en dag i den norske fjellheimen, og tok Qeya med seg inn på valperommet i håp om noen timers søvn. Vel, slik gikk det ikke. Hun fødte den første tispevalpen, og tok seg god tid til neste. I løpet av natten og morgenen fikk hun en hann og en tispe til, og til slutt en hann. Da var mor så overseg trøtt at hun ennå ikke har sovnet nå klokken ni på kvelden. Trøtt? Ikke i det hele tatt. Litt mere rødt i glasset!

Qeya og valpene

Qeya og valpene

 

 

QEYA ER MED VALPER

Vi har nå fått bekreftet at Qeya er med valper. De ventes født 30. september 2011. Informasjon om kullet finner du under siden Valpekull.

Qeya ved Altaelva

Qeya på døgn i Altaelva 

 

 

 

       Bitte i ringen lørdag 27. august                            Qeya i BIG - ringen søndag 28. august

 

 

KENNEL ROTTENHALLER PÅ VIDDETUR 19-21 AUGUST 2011

Etter å ha meldt på til utstilling både i Tromsø og Narvik de neste to helgene, fant vi ut at denne helgen måtte gå til friluftsliv. Fredag pakket vi turutstyret og dro til fjells. Qeya er forhåpentligvis i lykkelige omstendigheter derfor overlot hun hele drajobben til Bitte, som viste seg å være en kløpper med vogna. Hun styrte unna hindringer som stein og kanter, og trengte lite hjelp fra oss. Da vi kom opp på vidda tok hun seg noen turer på lemenjakt med vogna på slep gjennom krattet. Vi ble litt bekymret for utstyret i starten, men etterhvert fikk hun et roligere tempo. Vi hadde fine dager ved vannet med strålende sol og fin temperatur. Det ble litt i varmeste laget midt på dagen for Bitte. Hun fant en høy kant med dypt vann under som hun drev å hoppet fra med jevne mellomrom. Hun tok seg noen svømmeturer og kom opp å ristet oss våte. Det ble tid til litt apporttrening, men mesteparten av turen gikk med til ballongfiske og fiske med oter. Vi fikk oss noen nydelige ørretmåltider, og hundene knasket reinhorn. En fin oppladning til neste uke med arbeid og trening sammen med gjengen fra Alta Hundeklubb, som trener mot LP - Stevnet i Hammerfest den 24 og 25 septembrer.